La data de 28.05.2020 publicația online Hotnews a postat articolul cu titlul "Un grup de medici în frunte cu Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, cere respingerea proiectului Legii vaccinării, blocat de 3 ani în Parlament"

Articolul menționat conține o serie de erori, precum și anumite aspecte și afirmații care aduc atingere gravă imaginii și intereselor medicilor și pacienților din România, pe care asociația noastră îi reprezintă.

Conform dreptului nostru legal și pentru corecta informare a cititorilor am solicitat publicarea urgentă a dreptului la replică, în aceleași condiții de grafică și poziționare ca în articolul inițial. De asemenea, cerem delimitarea publică de opinia neinformată a jurnalistei Alina Neagu cu prezentarea scuzelor în mod public pentru conținutul articolului.

Hotnews a publicat replica noastră incomplet, amestecând fragmente din răspunsul nostru printre paragrafele articolului inițial. Din acest motiv, publicăm aici răspunsul nostru integral.